Sinterit Applications

Aplikacije

Dihalna maska za otroke


Uporaba zaščitnih mask v onesnaženih mestih, postaja vse bolj pogosta. Odrasli imajo na voljo stilov kakor otroci, za katere je onesnaževanje defenitivno bolj škodljivo. Bartlomiej Gaczorek, oblikovalec v 3D tehnologiji, se je odzval in oblikoval masko za otroke.

Prvi na svetu natisnjeni plisirani kostum


Nov pristop k pridobivanju materialov za izdelavo oblačil z neobičajno uporabo SLS tehnologije. Izziv je bil izdelati material s specifičnimi lastnostmi. Sinterit Lisa je pomagal izpolniti vsa pričakovanja natisnjenega materiala. Uporaba posebnega , fleksibilnega materiala – Sinterit Flexa Black je omogočil sinhronizacijo kostuma in igralčevim telesom.

AR tehnologija v očalih iz SLS 3D tiskalnika


Podatkovna očala so izum profesorja Rigo Herolda v sodelovanju s kolegi. Med delom na univerzi uporabne znanosti Zwickau so razvili podatkovna očala, ki lahko povečajo kvaliteto in varnost v mnogih industrijah. Zahvaljujoči visoki tehnologiji uporabljena v produktu, delavci prejemajo informacije o operativnih postopkih v realnem času , prav tako opozorila o nevarnih situacijah, ki se lahko zgodijo v njihovem delovnem okolju.

Eksoskeletna podporna roka za otroke


Po meri izdelana eksoskeletna roka je naprava, ki otrokom omogoča premikanje rok, risati, se igrati in izražati – to kar otroci radi počnejo. Ideja se je porodila pri starših z otroki s spinalno mišično atrofijo (SMA), ki niso našli ustrezne rešitve. Radek je bil otrok, ki je prvič premaknil roke zahvaljujoč rešitvi, ki jo je razvil Design studio Barłomiej Gaczorek ter izdelano na 3D tiskalniku Sinterit Lisa.

3D prototipi glasovalnega terminala


S prorotipiranjem na SLS tiskalniku Sinterit Lisa, je podjetje ELEcTOR oblikovalo glasovalni pilot hitreje, lažje in boljše. Končni izdelek se zdaj uporablja za sprejemanje sklepov v vladnih institucijah, sprejemanje odločitev na sestankih nadzornega sveta, upravljanje preizkusov in vprašalnikov v času predavanja in konferenc.

Desén - raziskovalni projekt o oblikovajnu


Desén je raziskovalni projekt, ki raziskuje rezultat kombinacije rečunalniškega fluidnege dinamičnega algoritma (običajno uporabljeno v pomorskih, letalskih in vesoljskih aplikacijah) in pohištva ter drugih oblik.

3D natisnjen nakit Unikke Deign


Unikke Design je edinstven, sodoben, funkcionalen in nepričakovan. Nakit Olge Guzik je nenehno iskanje novih rešitev, ki združuje zlatarstvo z novimi materiali. Unikke design od leta 2013 uporablja tehnologijo 3D tiskanja.