Applications

Dihalna maska za otroke

Dihalna maska za otroke

Zgodba

Uporaba zaščitnih mask v onesnaženih mestih, postaja vse bolj pogosta. Odrasli imajo na voljo stilov kakor otroci, za katere je onesnaževanje defenitivno bolj škodljivo. Bartlomiej Gaczorek, oblikovalec v 3D tehnologiji, se je odzval in oblikoval masko za otroke.

Izziv

Masko je bilo potrebno oblikovati od začetka. To je zahtevalo večjo iznajdljivost kot preprosto pomanjšati že obstoječo masko. Izziv je bil izdelati lahko masko. Prav tako je bila pomembna zaščita filtrov brez da bi povečali volumen maske, saj so otroci zelo mobilni in imajo navado pasti. Barvni zakluček naredi produkt privljačnejši otrokom. Ročna izdelava tovrstne strukture bi bila zelo zamudna (če ne celo nemogoča) in bi skoraj zagotovo prišlo do napak, ki jih ni možno 3D tiskati.

Anti pollution mask

Rešitev

Anti pollution mask

Neo-futuristična maska za otroke je bila ustvarjena z najboljšimi otrokovimi interesi v mislih. Sprednji del spominja na netopirja in junake iz pravljic. Maska se uporablja za zaščito dihal med ustvarjalnimi dejavnostmi (barvanje, poliranje ali lepljenje) in za vsakodnevno uporabo na območjih z visoko onesnaženim zrakom. Najboljše orodje za izdelavo popolnoma delujoče maske je 3D tiskalnik Sinterit Lisa s SLS tehnologijo. To je posledica funkcij, kot je sposobnost tiskanja trajnih elementov, katere lahko pobarvamo in imamo izdelan končni produkt, ne le prototip. Poleg tega ima sposobnost tiskanja trajnih (PA12 najlon) in fleksibilnih (TPU) komponent, kar omogoča tiskanje tako togih delov maske kot anatomsko nastavljivi del za obraz.

Z zelo zapletenimi projekti se je nemogoče izogniti načrtnim vprašanjem in napakam. Netfabb vam lahko analizira in zazna probleme, popravi mreže in s tem skrajša čas izdelave. Netfabb je bil uporabljen za pravilno pripravo modela pred tiskanjem. Programska oprema je ustvarila notranje rešetke z zapleteno, organsko strukturo za znižanje teže izdelka.

Izvedeni Rezultati

Zahvaljujoč Netfabb in Sinterit je oblikovalec ustvaril masko, ki bo otroke ščitila pred onesnaženim zrakom.

  • Idealna velikost za otroke. S tem je vdihavanje škodljivih delcev minimalna.
  • Kombinacija obeh razpoložljivih materialov – PA12 in Flexa Black je omogočilo izdelavo maske, ki je trajna ter udobna.

S pomočjo Netfabb je bilo oblikovanje maske hitrejše in učinkovitejše. Funkcije, kot so popravljanje, votlenje in mrežni algoritem, so fenomenalni. Netfabb Ultimate opravi svoje delo brez napora, kjer so drugi programi neuspešni. Polni kos se lahko izprazni in napolni s kristalno podobno mrežno stukturo, ter le v nekaj enostavnih korakih doda zračne odprtine za odstranjevanje neporabljenega prahu. To zmanjša končno težo in porabo materiala za 50 odstotkov v primerjavi s polnimi kosi. Netfabb Ultinate se odlično ujema s SLS tiskalniki, kot je Sinterit Lisa.

Anti pollution mask
Anti pollution mask
Anti pollution mask
Anti pollution mask
Anti pollution mask
Anti pollution mask
Anti pollution mask