Applications

Glasovalni terminal

3D prototipi glasovnega terminala

Zgodba

S prorotipiranjem na SLS tiskalniku Sinterit Lisa, je podjetje ELEcTOR oblikovalo glasovalni pilot hitreje, lažje in boljše. Končni izdelek se zdaj uporablja za sprejemanje sklepov v vladnih institucijah, sprejemanje odločitev na sestankih nadzornega sveta, upravljanje preizkusov in vprašalnikov v času predavanja in konferenc.

ELEcTOR se specializira v brezžičnih glasovnih sistemih za zbiranje glasov in samodejnem izračunavanjem, po katerem so rezultati takoj grafično prikazani. Podjetje je želelo imeti napravo, ki nebi bila le koristna in zanesljiva, temveč tudi atraktivna z vidika oblikovalca. Zaradi tega so se odločili izdelati prototipe s Sinterit Lisa za hitrejšo in na boljši način realizirati pilot za glasovanje.

Voting terminal

Izziv

Naš cilj je bil izdelati najboljše ohišje za ročne mobilne glasovalne terminale. Želeli smo vključiti dolgoletne izkušnje pri kreiranju, spreminjanju in uporabi komponent različnih proizvajalcev ter ohraniti nizke stroške.

V preteklosti smo uporabljali dolgotrajna prilagajanja, rezanje, vrtanje in vijačenje ohišjih najdenih na trgu. Rezultatu je tudi primanjkovalo ergonomičnosti in estetike. Ko smo se odločili ustvariti novo ohišje, nismo bili prepričani o določenih vidikih načrta. Ti vidiki so proporcije in oblika, občutek oprijema, pozicija in velikost luknje za obesek, etikete, ipd.

Pomembno je bilo tudi pomanjšati čas in ročnih operacij pri procesu izdelave. Domislili smo si kar nekaj struktur in razporedov na ohišju, katere olajšalo integracijo tipk, baterije, pokrova, LED sijalk, ipd.

Obseg naše proizvodnje je predlagal uporabljanja postopka brizganja plastike. Zaradi visokih stroškov smo produkt prototipirali z uporabo cenejših tehnologij.”

Podjetje ELEcTOR

Rešitev

Prvi korak projekta je bil oblikovati 3D model na računalniku. Naslednji korak je zahteval 3D tiskanje ohišja za realen občutek funkcij naprave. Z uporabo Sinterit Lisa so ELEcTRO izdelali še 4 kopije za prilagoditev podropbnosti. Ko so bili zadovoljni z obliko in strukturo novega ohišja so lahko nadaljevali z oblikovanjem kalupa za brizganje plastike.

Izvedeni Rezultati

3D tiskanje zelo zmanjša čas oblikovanja, testiranja in razvijanja. To je zaradi možnosti izdelave in izboljšave prototipov v vašem delovnem prostoru le v nekaj urah. Hitra izdelava prototipov s SLS 3D tiskalnikom omogoča podjetju ELEcTOR več revizij v manjšem času. S tem jih lahko temeljito testirajo in še vedno zmanjšajo čaz prihoda izdelka na trg. Vedo točno kako bo njihov izdelek izgledal in deloval pred proizvodnjo.

Rezulatati prototipa glasovlanega terminala:

 • Boljši zgled in občutek glasovnih terminalov
 • Hitrejši in lažji proizvodni proces
 • Posebne podrobnosti:
  • elastičen pokrov za baterije,
  • luknja za obesek,
  • pazljivo določen prostor za nalepko,
  • možnost zlaganja izdelka za shranjevanje ali stransport, ipd.

Avtor in pobudnik projekta:
ELEcTOR
http://www.glosowanie.net/

Voting terminal
Voting terminal
Voting terminal
Voting terminal
Voting terminal
Voting terminal